Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

THE WALL STREET JOURNAL: «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΙΣ Η.Π.Α.

wsjournal-1-nai

Σύμφωνα με την αμερικανική “The Wall Street Journal” (του Μέρντοχ) η επάνοδος του Πούτιν στη θέση της Προεδρίας δημιουργεί πονοκεφάλους και ανησυχίες στο αμερικανικό στρατόπεδο, παρότι όπως επισημαίνει το δημοσίευμα κανείς από το Λευκό Οίκο δεν το παραδέχεται.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε μία υποδειγματική συνεργασία με το ομόλογό του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ μέχρι σήμερα. Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, ήταν ευχαριστημένοι από τη στάση Μεντβέντεφ σε σύγκριση πάντοτε με εκείνη του Βλαντιμίρ Πούτιν που εξαρχής με απλά λόγια ήταν αρνητικός», είναι ορισμένα από τα πολλά που γράφτηκαν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόχλησε γενικότερα τη Δύση με τη στάση του στο θέμα της Γεωργίας το καλοκαίρι του 2008 και αυτό είναι κάτι που ειδικά οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ξεχάσουν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κατά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα, το 2009 στη Ρωσία, επέλεξε να δει ξεχωριστά τους δύο άντρες, στέλνοντας έτσι το ανάλογο μήνυμα.

Μόλις πρόσφατα το αμερικανικό REUTERS δημοσίευσε σχετικό άρθρο όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Πούτιν – Μεντβέντεφ και παρότι τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Μεντβέντεφ, ξεκαθάρισε πως ο Πούτιν έκανε κίνηση “ματ” μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τις ΗΠΑ στο περιβόητο ζήτημα της Αρκτικής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν του έχουν …εμπιστοσύνη! 
 
Πηγή: http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.