Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στο Ισραήλ τον Ιούνιο ο Putin


Με μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας ξεκινά ο νέος Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin το πρόγραμμα των επίσημων επισκέψεών του στην Ν.Α. Μεσόγειο δείγμα του ενδιαφέροντος της Μόσχας για τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου μετά την ορκωμοσία του ως νέος πρόεδρος της Ρωσίας στις 7 Μάιου ο Putin θα επισκεφτεί επίσημα το Ισραήλ τον Ιούνιο, -αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί- αφού πρώτα θα έχει παραβρεθεί στη σύνοδο των G8 η οποία διεξάγεται στις 20 Μάιου στις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον της ρωσικής ηγεσίας για την επίσκεψη Putin στο Ισραήλ έγινε φανερό αμέσως μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, τόσο μέσω του Ρώσου πρεσβευτή στο Τελ Αβιβ Sergei Yakovlev αλλά και του υφυπουργού Εξωτερικών Mikhail Bogdanov σε επαφές που είχαν με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Avigdor Lieberman.

Ο Ισραηλινός Benjamin Netanyahu κάλεσε τον Putin επίσημα με πρόσκληση που του απεύθυνε νωρίτερα μέσα στο μήνα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης Putin θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων και τα αποκαλυπτήρια μνημείου στη μνήμη των εβραίων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας με τον κόκκινο Στρατό κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ.

Εάν η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου συνδυαστεί με τις πληροφορίες που υπάρχουν για επίσκεψή του στο Άγιο Όρος κατά την περίοδο του Πάσχα τότε το ενδιαφέρον της Μόσχας για το ενεργειακό τρίγωνο Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου αποκτά ιδιαίτερη σημασία. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.