Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Ρωσία προτρέπει τη Δύση να σταματήσει τις προσπάθειες για αλλαγή καθεστώτος στη Συρία


Η Ρωσία δήλωσε ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, αλλά προέτρεψε τις παγκόσμιες δυνάμεις να εργαστούν για το ειρηνευτικό σχέδιο του απεσταλμένου του ΟΗΕ Κόφι Άναν και όχι για την αλλαγή του καθεστώτος. «Εμείς δεν υποστηρίζουμε την κυβέρνηση της Συρίας. Υποστηρίζουμε το σχέδιο του Κόφι Άναν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με το Βρετανό ομόλογό του William Hague, σύμφωνα με το AFP.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει να «παίξουν το παιχνίδι της εφαρμογής του σχεδίου του Κόφι Άναν και όχι το παιχνίδι της αλλαγής του καθεστώτος».
Αναφερόμενος για τη στάση της Ρωσίας επεσήμανε χαρακτηριστικά « Ασκούμε πιέσεις στην κυβέρνηση της Συρίας σε καθημερινό επίπεδο».
Η Ρωσία για τη μαζική σφαγή στη Χούλα (με θύματα πολλά παιδιά) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προβοκάτσιας «υπάρχει αυτή η δυνατότητα διότι συνέβη σε αδιευκρίνιστες συνθήκες», είπε ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Αλεξαντάρ Πάνκιν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.