Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σχέδιο επίλυσης στη κρίση της Συρίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σχέδιο για την επίλυση της κρίσης στη Συρία. Μετά από διμερή συνεννόηση, ο Ρώσος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνάντηση που έγινε για το ζήτημα της Συρίας,ο Πούτιν ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την επίλυση της κρίσης. Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, το πρώτο στάδιο αποτελεί η έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών και ο τερματισμός της βίας στη χώρα. Μετά από τα βήματα αυτά, πρέπει να αναζητηθεί λύση για την έξοδο από τη κρίση, με την καθιέρωση ενός κοινωνικού-συνταγματικού κοινωνικού συμβολαίου.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι με την υλοποίηση αυτών των θεμελιωδών αλλαγών θα επέλθει αλλαγή στην κατάσταση της χώρας.
Ο Πούτιν εκτίμησε ότι και αν ο Άσαντ φύγει από την εξουσία ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία δεν πρόκειται να τελειώσει.
Επέμεινε ότι η λύση στην κρίση της Συρίας δεν μπορεί να γίνει με στρατιωτικά μέσα και τόνισε την ανάγκη του διαλόγου της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση της Συρίας, εφ’ όσον κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός από τα δύο μέρη, γράφει το δημοσίευμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.