Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Επίδειξη ισχύος από Ρωσία: Νέες επενδύσεις σε πυρηνικά προγράμματα

Ο Πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να εισέλθει σε έναν νέο εξοπλιστικό αγώνα, αλλά προέτρεψε τους ανώτατους αξιωματούχους της χώρας να αναπτύξουν ακόμη περισσότερα τα προγράμματα πυρηνικού οπλισμού, καθώς και τα προγράμματα αεροπορικής και διαστημικής άμυνας ώστε καμία χώρα στο κόσμο να διαθέτει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους.
Ο Πούτιν μίλησε τη Πέμπτη σε ειδική συνάντηση σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα του κράτους που έλαβε χώρα στη πόλη Sochi, στο βορρά της Ρωσίας.

“Δεν πρόκειται να μπούμε στη λογική της κούρσας εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της πυρηνικής μας δυναμικής, καθώς και για τα μέσα αεροπορικής και διαστημικής άμυνας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι όλα τα έθνη που κατέχουν πυρηνικό οπλισμό και μέσα αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης επενδύουν το τελευταίο διάστημα στην ανάπτυξη και τελειοποίησή τους. Ο Πούτιν τόνισε για μία ακόμη φορά τον κρίσιμο ρόλο των πυρηνικών δυνατοτήτων και οπλισμού για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

“Τα πυρηνικά όπλα αποτελούν τη σημαντικότερη εγγύηση της εθνικής κυριαρχίας της Ρωσίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, και παίζουν ένα καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση της ισορροπίας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιφέρεια,” δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναφορικά με την αεροπορική και διαστημική άμυνα, ο Πούτιν προέτρεψε τους κατασκευαστές στρατιωτικού οπλισμού να διατηρούν τον οπλισμό σε συνεχή ‘ετοιμότητα’ και να λάβουν υπόψιν τους τα πιθανά σχέδια των αντιπάλων για την ανάπτυξη επιθετικών όπλων.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.