Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Έντόπισαν ζωντανό ηλεκτρικό καλώδιο στο βυθό της θάλασσας


Δανοί επιστήμονες, οι οποίοι πριν από τρία χρόνια εντόπισαν μυστηριώδεις ηλεκτρικές εκκενώσεις στο βυθό του ωκεανού, προσδιόρισαν την πηγή τους.
Όπως αποδείχθηκε ο θαλάσσιος βυθός είναι κυριολεκτικά ένα κουβάρι από ζωντανό ηλεκτρικό καλώδιο.
Πρόκειται για..... βακτήρια, τα οποία είναι ενωμένα σε λεπτότατες και μακρύτατες ίνες, που μοιάζουν πολύ με τη δομή του κόμβου καλωδίων με μονωτική ταινία, γράφει η The Daily Mail. Η ανακάλυψη μπορεί να δώσει σοβαρή ώθηση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, μεταξύ άλλων και στον τομέα της ιατρικής. Για παράδειγμα μπορεί να κατασκευαστούν συσκευές, οι οποίες χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της ζωντανής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα «καθάριζαν» τα μολυσμένα σημεία του οργανισμού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.