Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΟΔΙΚΙΑ


Οι πρόγονοι μας, αρχαίοι Έλληνες, που ερευνούσαν την επέμβαση του Θείου σε όλες τις εκδηλώσεις του ανθρώπινου βίου σχετικά με την ανταπόδοση του κακού, έλεγαν: «Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ’ ορά». Υπάρχει δηλαδή ένα μάτι αόρατο που βλέπει τα πάντα.

Το ευαγγέλιο της διδασκαλίας του Χριστού δεν άφησε ακάλυπτη την πτυχή της Θεοδικίας. Έτσι, την ώρα που οι στρατιώτες των Εβραίων συλλάμβαναν το Χριστό στον κήπο της Γεσθημανής, ο ένθερμος μαθητής Του Πέτρος έβγαλε μαχαίρι από αγανάκτηση και υπερασπίστηκε τον διδάσκαλο του και «απέκοψεν το ωτίον του στρατιωτικού Μάλχου». Ο Χριστός το είδε αυτό και του λέει «Πέτρε, Πέτρε, βάλε την μάχαιρα εις την θήκη διότι μάχαιραν έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις». Με τον ίδιο τρόπο που πλήγωσες ή πρόδωσες θα πληγώσουν και εσένα.

Ο δημοσιογράφος της χώρας μας Κ. Βαξεβάνης με την αποκάλυψη του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου καταξευτέλησε τον ηγούμενο αυτής γέροντα Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο. Οι πολλές έρευνες και διαδικασίες απέδειξαν ότι αυτοί ουδόλως χρηματίστηκαν και οι ενέργειες τους ήταν πράξεις έννομης διαδικασίας. Παρ’ όλο αυτά, πέτυχαν οι αντίδικοι την προφυλάκιση του γέροντα και την τετράμηνη φυλάκιση του.

Ακριβώς χωρίς να περάσει αρκετός χρόνος, προφυλακίζεται ο Κ. Βαξεβάνης και να είστε βέβαιοι ότι όσους μήνες κάθισε στη φυλακή ο ηγούμενος Εφραίμ, τόσους μήνες θα καθίσει και ο Κ. Βαξεβάνης.

Η γρήγορη αποφυλάκιση του οφείλεται σε πολιτική υποστήριξη η οποία στην επόμενη φάση θα αδυνατεί να υπερασπιστεί αυτόν, διότι η Θεία δικαιοσύνη επεμβαίνει στους αδικούντες και διαπράττοντες το κακό, ιδιαίτερα όταν διαπομπεύονται Ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

«Έστι δίκης οφθαλμός...»
 
 
Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.