Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ότε η αμαρτωλός προσέφερε το μύρον...

 http://blogs.sch.gr/9dimlarislar/files/2012/04/MTETAR.jpg
 
Ότε η αμαρτωλός προσέφερε το μύρον, τότε ο μαθητής συνεφώνει τοις παρανόμοις˙ η μεν έχαιρε κενούσα το πολύτιμον, ο δε έσπευσε πωλήσαι τον ατίμητον αύτη τον Δεσπότην επεγίνωσκεν, ούτος του Δεσπότου εχωρίζετο˙ αύτη τον Δεσπότην επεγίνωσκεν, ούτος του Δεσπότου εχωρίζετο˙ αύτη ηλευθερούτο, και ο Ιούδας δούλος εγεγόνει του εχθρού. Δεινόν η ραθυμία! Μεγάλη η μετάνοια, ήν μοι δώρησαι, Σωτήρ, ο παθών υπέρ ημών, και σώσον ημάς


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Όταν η γυναίκα της αμαρτίας πρόσφερε (μετανοούσα) το μύρο στον Κύριο (εκδηλώνοντας έτσι την φλογερή αγάπη της προς Αυτόν), τότε ο μαθητής έκανε συμφωνία με τους παράνομους (άρχοντες των Ιουδαίων, για να παραδώσει τον Κύριο)˙ εκείνη μεν χαιρόταν, αδειάζοντας (από το δοχείο) το μεγάλης αξίας μύρο, αυτός δε έτρεχε να πουλήσει τον Κύριο, του Οποίου η αξία (είναι άπειρη και γι’ αυτό) δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί˙ αυτή (στο πρόσωπο του Ιησού) αναγνώριζε τον Κύριον, αυτός δε από τον Κύριο αποχωριζόταν˙ αυτή γινόταν ελεύθερη (από τα δεσμά της αμαρτίας) και ο Ιούδας γινόταν δούλος του εχθρού (Διαβόλου). Φοβερό πράγμα είναι η αμέλεια (για τη σωτηρία της ψυχής)! Μεγάλη η αξία της μετάνοιας! Αυτή τη μετάνοια δώρισε σ’ εμένα, Σωτήρα μου, Συ που υπέμεινες (φρικτά) Παθήματα για χάρη μας, και σώσε μας.



Πηγή: http://www.youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.