Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα πάρει Ελληνικά εδάφη


Ήταν 7 Απριλίου του 2011, όταν σε μία συνάντηση - ομιλία προς μέλη του κυβερνητικού κόμματος στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, γεννήτορα του "οθωμανικού δόγματος" και πυλώνα της πολιτικής του ισλαμιστή τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, υπήρξε η πλήρης αποκάλυψη της οπτικής γωνίας και των πραγματικών σχεδιασμών της Άγκυρας προς την Ελλάδα.

Η πρόταση του Αχμέτ Νταβούτογλου αποτελεί μία ευθεία πρόκληση προς την Ελλάδα, η οποία όφειλε να απαντήσει άμεσα και να τοποθετηθεί ευθέως και μάλιστα χωρίς την χρήση διπλωματικής γλώσσας, αφού τα λεγόμενα του τούρκου υπουργού Εξωτερικών είναι ο ορισμός του casus belli:
«Μέχρι του έτους 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον».
Και προσέξτε τι προηγήθηκε αυτής της φράσης: Başbakan Erdoğan'ın adının anıldığı yerde büyük bir heyecan olduğu, Türk bayrağının görüldüğü yerde bir beklenti dalgasının oluştuğu dönem yaklaşıyor.
Δηλαδή: "Όπου μνημονεύεται το όνομα του πρωθυπουργού Ερντογάν υπάρχει ένας μεγάλος ενθουσιασμός, πλησιάζει μια εποχή στην οποία όπου εμφανίζεται η τουρκική σημαία δημιουργείται ένα κύμα προσδοκιών".

Η Τουρκία, λοιπόν, με απόλυτη σαφήνεια προειδοποιεί για επικείμενη επιθετική (στρατιωτική;) δράση κατά της Ελλάδας και ταυτόχρονα οριοθετεί χρονικά το πέρας της φάσης αυτής που θα ολοκληρωθεί με προσαρτήσεις εδαφών!
Δεν ξέρουμε τι θα έχουν να πούνε όσοι πιστεύουν στην Ελληνοτουρκική φιλία μετά από αυτή την ξεκάθαρα επιθετική δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου. Εκτός του ότι ο Νταβούτογλου με αυτή τη δήλωση έχει κατορθώσει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επιθετική προς την Ελλάδα δήλωση τούρκου αξιωματούχου ή πολιτικού, έχει καταφέρει να ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό, σε μία καταφανή προσπάθεια να εμφυσήσει το νεο-οθωμανικό όνειρο στους Tούρκους πολίτες, σε μία καταφανώς απέλπιδα προσπάθειά του να συσπειρώσει εθνικά την Τουρκία και να διασώσει την κυβέρνηση του αλαζόνα Ταγίπ Ερντογάν.

Βέβαια, αυτή η δήλωση ουσιαστικά είναι δήλωση κήρυξης πολέμου κατά της Ελλάδας και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την απάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς πολλά λόγια και με απόλυτη σαφήνεια για τις διαθέσεις της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας.
Επίσης, ύψιστο είναι το ενδιαφέρον για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι δήλωση πολέμου και πρέπει να απαντηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Και η απάντηση πρέπει να δοθεί προκειμένου να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες εάν τελικά εκπροσωπούνται από Έλληνες ή ελληνόφωνους λαθρεπιβάτες που ανίκανοι οδηγούν την χώρα σε μία νέα τεράστια εθνική καταστροφή.

Τι αποφάσεις, άραγε, θα παρθούν τώρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;
θα συνεχιστεί το "ξεδόντιασμα" που ξεκίνησε λόγω... μνημονίου και τα μέτρα που διαλύουν συστηματικά την ικανότητα άμυνας της χώρας;

Από τις 7 Απριλίου 2011, όμως, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση στον Αχμέτ Νταβούτογλου... Να υποθέσουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί - κυβερνώντες είναι "υπεράνω" και δεν ασχολούνται με τέτοιου είδους προκλήσεις; Ή μήπως ότι τρέμουν τη σκιά τους και δεν τολμούν να βάλουν στη θέση του ένα ανδρείκελο που εκτοξεύει απειλές έχοντας τη βεβαιότητα πως απευθύνεται σε άλλα, χαμηλόβαθμα, ανδρείκελα;

Ο Νταβούτογλου τραβάει το σχοινί και -ίσως- αυτή του η ενέργεια να είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.