Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πώς αυξάνουμε τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού μας


Οι λειτουργίες ενός τηλεφώνου είναι πλέον απεριόριστες. Από κλήσεις και φωτογραφική μηχανή, μέχρι μουσική και παιχνίδια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους για τη διασκέδαση του χρήστη. Ωστόσο, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! Έτσι συμβαίνει και με τη μπαταρία του κινητού, που πέφτει ανάλογα με τη χρήση που του κάνουμε και το κινητό χρειάζεται φόρτιση. Σας παρουσιάζουμε τρόπους για να αυξήσουμε τη διάρκεια της μπαταρίας του τηλεφώνου.

  • Μειώνουμε ελαφρώς τη φωτεινότητα της οθόνης μας.
  • Απενεργοποιούμε το screensaver, εάν το έχουμε ενεργοποιημένο
  • Μειώνουμε το χρόνο ενεργής οθόνης. Το πόσο γρήγορα σβήνει η οθόνη όταν δεν κάνουμε χρήση του κινητού, είναι σημαντικός παράγοντας για τη διάρκεια της μπαταρίας.
  • Σβήνουμε το Wi-Fi, καθώς δεν υπάρχει λόγος να ψάχνει το κινητό μας για δίκτυα, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο.
  • Αντίστοιχα πράττουμε και με το Bluetooth. Η χρησιμότητά του είναι μόνο για μεταφορά αρχείων ή για ομιλία στο κινητό όσο οδηγούμε (ο μόνος νόμιμος τρόπος).
  • Απενεργοποιούμε και το GPS, που πραγματικά εξαντλεί τη μπαταρία. Μάλιστα, δεν χρησιμοποιείται μόνο για τους χάρτες, αλλά εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το FourSquare ή το Twitter αξιοποιούν το GPS για να δημοσιεύσουν τη θέση μας.
  • Το Mobile Internet, έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί μέσα σε δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε megabytes και κατ’ επέκταση μπαταρία, έχοντας το ανοιχτό όλη την ώρα.
  • Απενεργοποιούμε τη δόνηση και κρατάμε τον ήχο σε όσο πιο χαμηλή ένταση μπορούμε να τον ακούσουμε.
  • Επιλέγουμε σοφά τις ειδοποιήσεις που θέλουμε να μας έρχονται από τις εφαρμογές. Τα updates καλό θα ήταν να βάζουμε σε αυτόματη επιλογή.
  • Τα περισσότερα εγχειρίδια κινητών τηλεφώνων συνιστούν την πλήρη αποφόρτιση των μπαταριών και κατόπιν την πλήρη φόρτιση τους. Πάντως τελευταία παρουσιάστηκαν μελέτες που υποστηρίζουν ότι η μπαταρία έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αν είναι πάντοτε φορτισμένη μεταξύ 40%-80%,
  • Οι υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν αρνητικά για τις μπαταρίες. Για το λόγο αυτό, φροντίζουμε να μην είναι εκτεθειμένο το κινητό στον ήλιο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.