Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Θα τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών ο μικρός ήρωας Τηλέμαχος



Ιδιαίτερα εμπνευσμένη ήταν η γενικότερη και συντονισμένη προσπάθεια που έκανε με την πρότασή του ο γιατρός Δημήτρης Αστεριάδης, να βραβευθεί μετά θάνατον ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμηρίκας, από την Ακαδημία Αθηνών, γεγονός που ομόφωνα ψήφισε ο ολομέλειά της. Ο Τηλέμαχος, θα τιμηθεί και το βραβείο έχουν κληθεί να παραλάβουν οι γονείς του, το οποίο απονέμεται για «ηρωική πράξη αυτοθυσίας», όπως αναφέρει η Ακαδημία στη σχετική απόφασή της. 

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό ρεπορτάζ, ο Τηλέμαχος βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του στη Μεσορόπη Καβάλας, όταν ξέσπασε φωτιά σ’ αυτό. Ο ίδιος κατάφερε να βγει ζωντανός, αλλά ξαναγύρισε στο σπίτι για να προσπαθήσει να βγάλει τα δυο αδελφάκια του, τον Ανδρέα 5 και τον Γεράσιμο 7 ετών, αλλά τελικά κάηκαν και τα τρία αδέλφια, αφού δεν μπόρεσαν να βγουν εγκαίρως από το φλεγόμενο σπίτι. 
Η τιμητική εκδήλωση της Ακαδημίας θα γίνει στις 6 το απόγευμα της 20ης Δεκεμβρίου σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η βράβευση αυτή, καθόλου δεν μπορεί να παρηγορήσει τους γονείς των τριών μικρών παιδιών, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα η αυτοθυσία του μικρού Τηλέμαχου, να βοηθήσει στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, της αδελφικής και παιδικής αγάπης, αλλά και στην διαρκή μνήμη της ηρωικής αυτής πράξης του μικρού, που θυσιάστηκε για να σώσει τα αδελφάκια του. Από την άλλη πλευρά, η Ακαδημία με την βράβευση αυτή, δικαιώνει τον ρόλο της στην κοινωνία, ενώ και ο γιατρός Δημήτρης Αστεριάδης παίρνει τη δική του τιμητική θέση στην τοπική κοινωνία μας, με την πρωτοβουλία που ανέπτυξε επιτυχώς.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός θα είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για τον Τηλέμαχο και τα αδέρφια του.

Ανώνυμος είπε...

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες. Τιμή και Δόξα στους σύχγρονους μάρτυρες της εποχής μας. Αλλά... Κα Ειρήνη έχετε την ευγενή καλοσύνη να ρωτήσετε τον "Πρόεδρο" της Δημοκρατίας: Τί κάνατε κε πρόεδρε για να σταματήσετε αυτό το κακό; Τί κάνατε για να πάψουν να καίγονται αθώα θύματα στο βωμό της ψεύτικης οικονομικής κρίσης; Μήπως οι βραβεύσεις γίνονται για να κλείνουν τα στόματα του κόσμου; Φτάνει πια το θέατρο.

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.