Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αόρατοι οι Ρώσοι για NSA στην Κριμαία - Αμερικανοί τα «ρίχνουν» στον Snowden!


Αμόκ είχε προκαλέσει στους Αμερικανούς η ικανότητα της Ρωσίας να αποφεύγει τους πράκτορες της NSA.
Μεγαλύτερη επίσης εντύπωση έχει προκαλέσει και η ομολογία του ίδιου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρυ, πως δεν υπήρχε ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για τις κινήσεις των Ρώσων και για τα σχέδιά τους για την επέμβαση στην Κριμαία, που οδήγησε λίγες ημέρες μετά στην ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία!

Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ειδικούς σύμφωνα με τους οποίους η ικανότητα της Ρωσίας να κρύβει από τους Αμερικανούς τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων ακόμα πριν από την επέμβαση στην Κριμαία δεν είναι τυχαία με το γεγονός της παρουσίας του Σνόουντεν στην Ρωσία από τις 23 Ιουνίου όταν και έφυγε από τον Χονγκ Κονγκ.

Σημειώνεται πάντως ότι οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν για τις εκτεταμένες παρακολουθήσεις πολιτών και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο από την NSA αμαύρωσαν την εικόνα των ΗΠΑ και έκτοτε επιχειρείται η απαξίωση του Σνόουντεν. Έτσι, δημοσιεύονται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πληροφορίες για υπόνοιες ότι ο Σνόουντεν ενδεχομένως να είχε στρατολογηθεί από τους Ρώσους.

Όπως γράφει το businessinsider.com, το οποίο ασκεί συστηματικά κριτική στον Σνόουντεν, τον Ιούλιο η κύρια πηγή του Σνόουντεν, Γκλεν Γκρινγουαλντ, ανέφερε στο Associated Press ότι ο Σνόνουντεν έχει στην κατοχή τους εκατοντάδες έγραφα τα οποία θα έδιναν την δυνατότητα σε όποιον τα έχει στην κατοχή του να δει πως σκέφτεται και λειτουργεί η NSA, πράγμα που θα του επέτρεπε να αποφύγει την παρακολούθηση.

Έτσι, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ή οι Ρώσοι βρήκαν τρόπο να αποφεύγουν τις παρακολουθήσεις των Αμερικανών ή ο Σνόουντεν τους προμήθευσε με τα έγγραφα εκείνα που τους έδωσαν την δυνατότητα να γίνουν... αόρατοι για τους Αμερικάνους.

Ο Σνόουντεν ανέφερε στον δημοσιογράφο Τζέιμς Ρίσεν των New York Times ότι είχε δώσει όλα τα έγγραφα της NSA, που είχε στην κατοχή του, σε δημοσιογράφο που συνάντησε στο Χονγκ Κονγκ και πως ο ίδιος δεν κράτησε καμία κόπια για τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα έγραφα υπεξαίρεσε ο Σνόουντεν με Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για 1,7 εκατ. φακέλους.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στην Wall Street Journal ότι το ρωσικό καμουφλάζ στην Ουκρανία είναι “άγνωστο έδαφος” για την ΗΠΑ και ότι το πρωταρχικό μέλημα τώρα είναι να δοθεί απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον η Ρωσία θα μπορούσε να σκεπάσει την επόμενη κίνησή της από τους Αμερικανούς.

Σημασία έχει ότι το Businessinsider που αναφέρει τα παραπάνω σενάρια έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον Σνόουντεν, για την υπεξαίρεση των εγγράφων ενώ ο ίδιος δηλώνει ιδεολόγος. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.