Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν δημιούργησαν την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Σήμερα η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν υπέγραψαν σύμβαση για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, στην οποία προς το παρόν συμμετέχουν οι τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Το ιδρυτικό κείμενο υπεγράφη από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν , τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο και τον αρχηγό του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Η Ένωση θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2015, οπότε θα προωθηθεί η στενότερη ενοποίηση των οικονομιών των τριών χωρών, οι οποίες το 2010 είχαν ενωθεί για την Τελωνειακή Ένωση.
Οι πολίτες της Ρωσίας, της Λευκορωσία και του Καζακστάν, θα αποκτήσουν το δικαίωμα να εργάζονται ελεύθερα σε όποια χώρα από τις τρεις επιθυμούν, χωρίς να απαιτείται κάποια σχετική άδεια.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την υπογραφή της σύμβασης. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι τρεις χώρες θα εργασθούν για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την προώθηση του θεμιτού ανταγωνισμού στην Ευρασιατική Ένωση.
Επιπρόσθετα, η άρση των εμποδίων στις κινήσεις κεφαλαίου, θα βελτιώσουν την ποιότητα, τη διαθεσιμότητα και την αξιοπιστία των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Πούτιν.
Η δημιουργία της ευρασιατικής οικονομικής ένωσης από τη Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν δεν σημαίνει απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των χωρών αυτών, όπως διαβεβαίωσε ο Πούτιν.
Τόνισε ότι οι τρεις χώρες θα πραγματοποιήσουν μια συνεκτική πολιτική σε βασικούς οικονομικούς τομείς, όπως η ενέργεια, η βιομηχανία, η γεωργία και οι μεταφορές.
Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας στην Αστάνα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει τελικά να ενταχθεί στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.
«Είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα η ουκρανική ηγεσία θα συνειδητοποιήση το πεπρωμένο της», είπε.
Όπως σημειώνεται από το Ria Novosti, ο πρόεδρος του Κιργιστάν, Αλμάζμπεκ Αταμπάγιεφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα του θα μπορούσε να ενταχθεί στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, πριν από το τέλος του 2014.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.