Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πως ο Πλούταρχος περιγράφει το matrix


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο άνθρωπος είναι ότι σκέφτεται και ακριβώς με τον τρόπο αυτό συμμετέχει στο matrix.

Το ζήτημα αυτό περιγράφει ο Πλούταρχος παρακάτω:

"... ΑΥΤΟΣ ΤΕ ΕΚΑΣΤΟΣ ΓΑΡ ΗΜΩΝ ΟΥ ΘΥΜΟΣ ΕΣΤΙΝ ΟΥΔΕ ΦΟΒΟΣ ΟΥΔ' ΥΓΡΟΤΗΤΕΣ, ΑΛΛ' Ω ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΟΥΜΕΝ, Η ΤΕ ΨΥΧΗ ΤΥΠΟΥΜΕΝΗ ΜΕΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΥΠΟΥΣΑ ΔΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΥΣΣΟΥΣΑ ΕΚΜΑΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ..."

(ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩ ΚΥΚΛΩ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, 30)

Ας προσπαθήσω να αποδώσω το ως άνω κείμενο στην νεοελληνική: Ο καθένας μας δεν είναι θυμός(συναίσθημα), μήτε φόβος , μήτε επιθυμία, ούτε σάρκες και υγρά στοιχεία, αλλά εκείνο που σκεφτόμαστε και καταλαβαίνουμε, ενώ η ψυχή αποτυπώνεται στο νου, αποτυπώνει το σώμα και, καθώς περιβάλλεται από παντού εντυπώνεται η μορφή...


Ο Πλούταρχος λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι συναίσθημα, ούτε επιθυμία, ούτε φόβος, γιατί όλα αυτά είναι ψευδαισθήσεις. Αλλά δεν είναι ούτε σάρκα, διότι είναι μορφή σε μια άλλη μορφή.

Έτσι η ψυχική ενέργεια αποτυπώνεται στο νου δίνοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά και την μορφή του φυσικού σώματος. Αυτό που ονομάζουμε σήμερα matrix.

Ουσιαστικά ο Ιεροφάντης του Δελφικού ιερατείου εξηγεί ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μετατρέπει τις ενέργειες που τον περιβάλλουν σε εικόνα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.