Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σχίσμα στην Ορθόδοξη εκκλησία από πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων με συνδρομή από το παλάτι Ιορδανίας


Σχίσμα στην Ορθόδοξη εκκλησία από πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων με συνδρομή από το παλάτι ΙορδανίαςΕπικίνδυνες διαστάσεις για την Ορθόδοξη εκκλησία παίρνει η αντιπαλότητα του Πατριαρχείου Αντιοχείας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Πολλοί προβλέπουν σχήμα των δύο ορθόδοξων εκκλησιών γεγονός που θα βλάψει την Ορθοδοξία από άκρη ως άκρη σε περίοδο που η Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει προβλήματα με τον εγκληματικό διωγμό των Χριστιανών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του hellas force ήδη ο Πατριάρχης Αντιοχείας διορίζει τον πρώτο Επίσκοπο εν ονόματι Καϊς στην Ιορδανία με σκοπό να προχωρήσει και στους επόμενους. Ο στόχος του είναι να ενισχύσει το Αραβικό ποίμνιο, που είναι ήδη εξαγριωμένο με τους χειρισμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στις σχέσεις μεταξύ τους και τους διωγμούς που διαπράττει σε μοναχούς που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο για την ορθοδοξία.

Όμως το εκρηκτικό στοιχείο στις κινήσεις του Αντιοχείας είναι ότι στην προσπάθειά του αυτή είναι σε συνεννόηση με το παλάτι που ως τώρα στήριζε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων αλλά φαίνεται να τον εγκαταλείπει.

Το hellas force παρακολουθεί τις εξελίξεις του τόσο σημαντικού θέματος που τείνει να προκαλέσει σεισμό στις εκκλησίες αν αυτό συμβεί. Στη δεδομένη μάλιστα στιγμή που στη Μέση Ανατολή οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι που καραδοκούν τρίβουν τα χέρια τους.

Γεγονός πάντως είναι ότι ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία της ολοκλήρωσης της προσπάθειας αυτού του σχίσματος που αναμένεται να απασχολήσει και σε διεθνές επίπεδο. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.