Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

To μήνυμα του πιλότου της Π.Α




Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Λίγο μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης με περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, χειριστής του F-16, έχοντας ξεκινήσει από τη βάση της Λάρισας πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς πάνω από το σημείο της παρέλασης, για περίπου 20 λεπτά.

Μάλιστα λίγο πριν ολοκληρώσει την επίδειξη, πραγματοποίησε πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, εκτοξεύοντας φωτοβολίδες και αποσπώντας το χειροκρότημα των επισήμων, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων παιάνιζε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Οι φωτογραφικές μηχανές πήραν «φωτιά» κατά τη διάρκεια των επιδείξεων, ωστόσο ξεχώρισε το μήνυμα του πιλότου του F-16.

Ο Σωτήρης Στράλης ακούστηκε να λέει: «Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για μια ακόμη φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά»
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.