Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Πούτιν: Η Δύση μας αγαπά όταν είμαστε φτωχοί


Δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου σε ντοκιμαντέρ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τη "βαθειά πεποίθηση" ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει τους κανόνες του παιχνιδιού στη διεθνή σκηνή, αντίθετα με τη Δύση και ότι οι κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της χώρας.

Αυτό δηλώνει στο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Πρόεδρος" που γυρίστηκε από το δίκτυο Russia 1 της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης για τη συμπλήρωση 15 ετών του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία. Η ταινία μεταδόθηκε ήδη στη ρωσική Άπω Ανατολή και το βράδυ θα μεταδοθεί στον κεντρικό τομέα της Ρωσίας.

"Είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι δεν παραβιάζουμε κανέναν κανόνα του παιχνιδιού. Και όταν λέω "κανόνες του παιχνιδιού" εννοώ πριν απ΄όλα το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι συνδέεται μ΄αυτά. Και αυτό αφορά τις σχέσεις μας με την Ουκρανία, την κατάσταση στην Κριμαία...τα προβλήματά μας στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας", λέει.

Αναφερόμενος στις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, τον Μάρτιο 2014, και τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση ο Πούτιν λέει: "Αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία απόπειρα ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ρωσίας. "Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο" στις προθέσεις που έχει επιδείξει η Δύση "εδώ και αιώνες", προσθέτει.

"Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ μας αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε..!", λέει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.