Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο ΓΑΠ αποδομούσε το ΒΕΤΟ Καραμανλή και θα χάριζε το όνομα Μακεδονία


Μέσω κρυφών συνομιλιών έρχεται μία αποκάλυψη που καίει τον Γιώργο Παπανδρέου για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα.Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε υποκλαπείσα συνομιλία με τον τότε ΥΠΕΞ του ακούει ότι ο Παπανδρέου σε αντίθεση με τον Καραμανλή,είναι έτοιμος να «χαρίσει» το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Μάλιστα διαπραγματευτής ήταν ο κολλητός του ΓΑΠ ο περιβόητος και υπόδικος για την υπόθεση των ΜΚΟ Άλεξ Ρόντος τον οποίο ο Σκοπιανός αποκαλεί «ανάμεικτο Έλληνα»!
Ακόμα ένα σημείο που αγγίζει τα χαρακτηριστικά της μειοδοτικής πολιτικής είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν έτοιμη να αποδεχτεί το όνομα «Ανεξάρτητη» ή «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας» με τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Άνω» σε παρένθεση.Οι διάλογοι ξεσκεπάζουν τον ΓΑΠ και τα σχέδια των Σκοπιανών.Συγκεκριμένα στο διάλογο λέγεται το εξής από τον πρώην ΥΠΕΞ Μιλοσόσκι:»Πιστεύω ότι,με δεδομένη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα,επιθυμούν επίλυση του ζητήματος και για δική τους εικόνα.Δεν είμαστε μόνο εμείς που επιθυμούμε λύση αλλά και εκείνοι.Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν τη θέση που είναι διαφορετική από τον Καραμανλή.Στη συζήτηση υπάρχει και ένα σημείο φωτιά.Ο τότε ΥΠΕΞ επιμένει στον πολιτικό προσδιορισμό «Ανεξάρτητη» ή «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας» με τον γεωγραφικό όρο «Άνω» σε παρένθεση,εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η παρένθεση σταδιακά θα απαλειφθεί.»Το όνομα αυτό δεν θα έχει ρίσκο για μας,θα το διατηρήσουμε ως Δημοκρατία της Μακεδονίας με κάτι εμπλουτισμένο όπως ανεξάρτητη και το δικός τους γεωγραφικό σε παρένθεση.Και αυτοί στο σπίτι τους θα πουν «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο και μ αυτό το τρόπο θα παραμείνει Δημοκρατία της Μακεδονίας σε παρένθεση (‘Ανω)»!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.