Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ρωσία: Το 89% των πολιτών στηρίζει τον Πούτιν


Με τη δράση του Βλαδίμιρ Πούτιν στη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ικανοποιημένοι 89% από τους πολίτες, αυτός ο δείκτης είναι μέγιστος και πρωτοφανής σε όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης, ανέφεραν στο πρακτορείο INTERFAX στο «Levada- Centr» μετά το πέρας της δημοσκόπησης του Ιουνίου.

Τον Απρίλιο – Μάιο τη δράση του Πούτιν στη θέση του προέδρου επιδοκίμασαν 86% Ρώσοι, τον Ιανουάριο — 85%, τον Ιούνιο του 2014 — 86%, τον Ιούνιο του 2013 — 63%, τον Ιούνιο 2012 — 64%.

Δεν είναι ευχαριστημένοι με τη δράση του προέδρου τώρα 10% από τους ερωτηθέντες.

Τη δράση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη θέση του πρωθυπουργού επιδοκιμάζουν 66%, αποδοκιμάζουν 33%.

Με τη δράση της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ικανοποιημένοι 62% από τους ερωτηθέντες, δεν είναι — 37%.

Τη δράση της Κρατικής Ντούμας επιδοκιμάζουν 54%, αποδοκιμάζουν 44% από τους Ρώσους.

Εκτός από αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 64% από τους ερωτηθέντες είναι ικανοποιημένοι με τη δράση των κυβερνητών στις περιοχές τους, δεν είναι ικανοποιημένοι — 35%.

Τους ερωτηθέντες επίσης παρακάλεσαν να ονομάσουν 5−6 πολιτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς τους οποίους εμπιστεύονται περισσότερο.

Στη πρώτη θέση είναι ο Πούτιν, το όνομά του είπαν 64% από τους ερωτηθέντες. Είναι ο πιο υψηλός δείκτης από τον Ιανουάριο του 2014 (τότε ήταν στο επίπεδο 53%).

Στη δεύτερη θέση είναι ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού, τον οποίο εμπιστεύονται 28% Ρώσοι. Την τρίτη θέση μοιράζουν ο Μεντβέντεφ και ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ (από 21%).

Έπειτα ακολουθούν ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεννάντι Ζιουγκάνοφ (11%), ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Ζιρινόβσκι (9%), η πρόεδρος του Συμβουλίου Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο (5%), ο πατριάρχης Κύριλλος, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν και ο ηγέτης του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» Σεργκέι Μιρόνοφ (από 4%).

Δεν εμπιστεύονται κανέναν πολιτικό 9% από τους ερωτηθέντες, ενώ 13% δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική.

Την άποψη ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στη χώρα βαίνουν καλώς, συμμερίζονται 64% από τους Ρώσους, είναι το μέγιστο επίπεδο σε όλη τη διάρκεια πραγματοποίησης της παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κοινωνιολόγων, τον Απρίλιο – Μάιο αυτός ο δείκτης ήταν στο επίπεδο 60%, τον Ιανουάριο — 55%, τον Ιούνιο του 2014 — 62%, τον Ιούνιο του 2013 — 41%, τον Ιούνιο του 2012 — 44%.

Την αντίθετη άποψη έχουν 23% που θεωρούν ότι τώρα η χώρα οδεύει σε λάθος δρόμο, δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν 14%.

Η δημοσκόπηση έγινε στις 19—22 Ιουνίου σε 134 οικισμούς των 46 περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η στατιστική απόκλιση δεν υπερβαίνει 3%. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.