Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Η Ελλάδα οφείλει να βρει διέξοδο από την κρίση


Εναπόκειται στην Ελλάδα η εξεύρεση λύσης για έξοδο από την κρίση, φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), σύμφωνα με συμμετέχοντες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


H Μέρκελ φέρεται επίσης να είπε στα κομματικά στελέχη ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα μπορούν να λαμβάνονται μόνο σε ημερήσια βάση, δεδομένου του παρόντος επιπέδου αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στ. Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι είναι έτοιμη για νέες συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «εάν αυτός το επιθυμεί πραγματικά».

Ο στόχος της Γερμανίας είναι μια ισχυρή ευρωζώνη, σημείωσε ο Ζάιμπερτ, χαρακτηρίζοντας «ειδική περίπτωση» την χώρα μας.

Παράλληλα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος για κατάσταση συναγερμού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, αφού «η ελληνική οικονομία αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό κομμάτι της οικονομίας της ευρωζώνης».

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου, αρκεί να το επιθυμεί και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση. Υπογράμμισε ότι η Γαλλία είναι διαθέσιμη για διάλογο και ότι μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή, αλλά όπως τόνισε μένουν μόνο λίγες ώρες για την επίτευξή της. Παράλληλα προειδοποίησε ότι στην ουσία οι Έλληνες με το δημοψήφισμα καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν να ρισκάρουν μια έξοδο από το ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.