Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Επίσημη ρωσική απάντηση στον Πάπα για το Πάσχα:Ευπρόσδεκτη πρόταση αν χρησιμοποιηθεί το Ορθόδοξο ημερολόγιο


Παρά τις ενστάσεις Ρώσων θεολόγων, οι οποίοι χαρακτήρισαν "μη λειτουργική" την πρόταση του Πάπα για κοινό εορτασμό του Πάσχα από Ορθόδοξους & Ρωμαιοκαθολικούς, η πρώτη επίσημη αντίδραση της ρωσικής εκκλησίας αφήνει ανοιχτό παράθυρο!

Απαντώντας στον ποντίφικα , ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι η πρόταση θα ήταν ευπρόσδεκτη, εφ 'όσον η Καθολική Εκκλησία δέχεται την ορθόδοξη μέθοδο καθορισμού της ημερομηνίας.

Ο Πρωθιερέας Νικολάι Balashov, αναπληρωτής διευθυντής οικουμενικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, είπε ότι περιμένει να ακούσει τις λεπτομέρειες της πρότασης του Πάπα. «Αν η Εκκλησία της Ρώμης προτίθεται να εγκαταλείψει το Πάσχα, σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο εισήχθη στο δέκατο έκτο αιώνα, και να πάει πίσω στα παλιά, που χρησιμοποιείτο σε μια εποχή που η Εκκλησία της Ανατολής και της Δύσης ήταν ενωμένες και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα από τους Ορθοδόξους, τότε αυτή η πρόθεση είναι ευπρόσδεκτη», είπε.

Αλλά για την καθιέρωση συγκεκριμένης ημερομηνίας για το Πάσχα, αυτό είναι «εντελώς απαράδεκτο», συμπλήρωσε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.