Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία δημιουργεί ‘μη επανδρωμένο υποβρύχιο με πυρηνικά όπλα’


 Η απειλή ενός πυρηνικού βομβαρδισμού των πόλεων κάνει τους ανθρώπους τρομοκρατημένους και μόνο με τις συμφωνίες για τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων, μπορούσαν να αναπνεύσουν ελεύθερα.

Ωστόσο, η Ρωσία φαίνεται για άλλη μια φορά ότι προσπαθεί να αναβιώσει την ‘περίοδο του τρόμου’, δημιουργώντας ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο με πυρηνικά όπλα, που είναι ικανό να καταστρέψει πόλεις και βιομηχανικές περιοχές, γράφει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο άρθρο της «The Washington Post».

Φαίνεται ότι η Ρωσία βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας τακτικών πυρηνικών τορπιλών, που είναι ικανές να διεισδύσουν στο λιμάνι του εχθρού, και μαζί με την καταστροφή που θα επιφέρουν από την πυρηνική έκρηξη θα προκαλέσουν και καταστροφικό παλιρροϊκό κύμα.
Αυτά τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο κατά στρατιωτικών στόχων, όπως υποβρύχια και βάσεις Στόλου, αλλά και κατά πόλεων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων του εχθρού, τονίζει η ‘The Washington Post’. 

Η εφημερίδα, σύμφωνα με το ρωσικό κείμενο- επισημαίνει ότι οι υπάρχουσες συμφωνίες σχετικά με τον έλεγχο των εξοπλισμών, δεν απαγορεύει, επίσημα, την ανάπτυξη των όπλων αυτών, αφού δεν επηρεάζουν τα μικρά τακτικά πυρηνικά όπλα.
Φυσικά, μαζί με τη Ρωσία, πυρηνικές και μη πυρηνικές ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν τώρα τον εκσυγχρονισμό τους, όπως για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα. 

Αλλά, το προβλεπόμενο ρωσικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο φαίνεται να αντανακλά την επιθυμία του Πούτιν «να δώσει μια ασύμμετρη απάντηση στο αμυντικό σύστημα των πυραύλων των ΗΠΑ (στην Ευρώπη)», υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.