Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Πατριάρχης Μόσχας: Η Ρωσία είναι πιο δυνατή από τη Δύση γιατί έχει ένα ισχυρότερο όπλο, την προσευχή


Σημαντική η νέα παρέμβαση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου λίγες μέρες πριν βρεθεί στο Άγιο Όρος. Ο Πατριάρχης είπε ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έχουν ανάγκη να πιστεύουν στο Θεό. "Αν έχετε ένα μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό, αν όλος ο κόσμος βρίσκεται στα πόδια σας, αν μπορείτε να κάνετε ό, τι σας αρέσει. Αν έχετε δύναμη, αν έχετε ένοπλες δυνάμεις μπορεί να κατακτήσετε τον κόσμο" τόνισε για κάποιους και συνέχισε:

"Εμείς, οι άνθρωποι μας, της Αγίας Ρωσίας, έχοντας περάσει μέσα από τα δύσκολα στάδια της πλήρους άρνησης της ύπαρξης του Θεού και κάθε παρουσίας του Θεού στη ζωή των ανθρώπων, έχουμε τώρα στραφεί στο Θεό και βλέπουμε μεγάλες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της συνείδηση ​​των νέων μας " είπε ο πατριάρχης
Σημείωε ακόμη πως αυτή η γενιά νέων ανθρώπων υποβλήθηκε σε «τέτοιους πειρασμούς, τέτοιες προσπάθειες για την ηθική νόθευση της φύσης της και ως εκ τούτου είναι θαύμα του Θεού ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη ζωή τους με το Θεό, την ελπίδα γι 'Αυτόν, και αναζητούν τρόπους και μεθόδους να αντιστέκονται στο διαβολικό πειρασμό και να οικοδομήσουν τη ζωή τους με βάση το νόμο του Θεού ".
"Είναι μια εκδήλωση της ισχύος του Θεού, όταν σε ανθρώπους που βάζουν τις ελπίδες τους στην ανθρώπινη εξουσία πάνω από την ελπίδα στο Θεό με ένα συγκαταβατικό και ειρωνικό χαμόγελο, ανταποκρινόμαστε έναντι αυτών με την προσευχή για όλο τον κόσμο, όχι με ειρωνεία ή κακία, αλλά την κατανόηση ότι η προσευχή είναι ισχυρότερη από ό, τι τα χρήματα, ισχυρότερη από ό, τι η δύναμη, ισχυρότερη από τα όπλα ", είπε ο πατριάρχης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.