Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πεκίνο και Μόσχα απηύδησαν με την Ουάσιγκτον, ώρα για μια πιο Νέα Τάξη!


Αυτό μπορεί να ξαφνιάσει τους περισσότερους Αμερικανούς, με δεδομένα τα τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος που προστίθεται στον ισολογισμό της χώρας και τις θυσίες από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, που έχει έδρα το Πεκίνο και η οποία εκφράζει συχνά τις απόψεις του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CCP), οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πηγή στρατηγικών κινδύνων παγκοσμίως.

Ενώ συζητάμε την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Πεκίνο, το Σάββατο, η Global Times, δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία υποσχέθηκαν να ενισχύσουν την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα.

«Το να ενισχύσουμε την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα είναι ένας νέος τρόπος του λέγειν να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους των ΗΠΑ, ότι είναι η μεγαλύτερη πηγή των παγκόσμιων στρατηγικών κινδύνων," επισημαίνει το άρθρο. «Οι κοινές [Κίνας-Ρωσίας] ανακοινώσεις έχουν προκαλέσει επικρίσεις κατά των ΗΠΑ, που δείχνουν ότι τόσο το Πεκίνο, όσο και τη Μόσχα έχουν απηυδήσει με την επιδίωξη ηγεμονίας της Ουάσιγκτον."

Μια συμμαχία Κίνας-Ρωσίας θα επιφέρει αλλαγή στο παιχνίδι για την παγκόσμια τάξη, πρόσθεσε το άρθρο, ενώ «οι προσπάθειες των ΗΠΑ να εισβάλουν στον στρατηγικό χώρο της Κίνας και της Ρωσίας έχει επιφέρει μια αλληλεξάρτηση Πεκίνου-Μόσχας σε ορισμένα θέματα βασικού ενδιαφέροντος."

«Οι ΗΠΑ ποτέ δεν έχουν παραιτηθεί από τις φιλοδοξίες τους να γίνουν μια παγκόσμια αυτοκρατορία.Το Παγκόσμιο Σύστημα στόχευσης (PGS) που αναπτύσουν είναι μια άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια κάθε χώρας. Το Πεκίνο και η Μόσχα αναγκάζονται να ασχοληθούν διαδοχικά με τις ΗΠΑ μετά τις αδιάκοπες προσπάθειες των ΗΠΑ να στραγγαλίσουν το στρατηγικό χώρο της Κίνας και της Ρωσίας».
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.