Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ο Πούτιν κρατάει ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ! Διπλή άρνηση σε Τουρκία και ΟΗΕ!


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Πούτιν θα μεταβεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ή αν θα τον αναπληρώσει ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η στάση του Ρώσου προέδρου είναι ξεκάθαρη μετά τις επιθετικές κινήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα της χώρας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ο Πούτιν είχε συμμετάσχει στην περσινή συνέλευση, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας δεν περιορίστηκε μόνο εκεί, καθώς αρνήθηκε να παραστεί στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου, παρόλο που είναι προσκεκλημένος της τουρκικής κυβέρνησης και του Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψαν τουρκικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, μετά την ακύρωση της συνάντησης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δυο χωρών, στρατηγών Χουλούσι Ακάρ και Βαλερί Γερασίμοφ, έρχεται να προστεθεί και η ακύρωση της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αττάλεια της Τουρκίας, για να παρακολουθήσει φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο Πεσκόφ τόνισε χαρακτηριστικά και με νόημα επί του θέματος: «Ο Πρόεδρος δεν θα πάει. Θα είμαστε φίλαθλοι από απόσταση». 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.