Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αναβάθμιση της ΕΕ σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε μόλις εννέα μήνες

Βγήκε λαβράκι από την Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα, καθώς αποκαλύφθηκε ο οδικός χάρτης του τελικού σχεδίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, ή αλλιώς του Ευρωπαϊκού Υπερκράτους!


Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρουσίασε ένα οδικό χάρτη πέντε σημείων που σχεδιάστηκε για να υλοποιηθεί το σχέδιο της αναβάθμισης της ΕΕ σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε μόλις εννέα μήνες.
Το αφεντικό των Βρυξελλών υποστήριξε τη δημιουργία ενός στρατού της ΕΕ, όπως και ενιαίας ακτοφυλακής και τη συγχώνευση των οικονομιών της ευρωζώνης στο φάκελο βόμβα που παρουσίασε στους ηγέτες στη σημερινή σύνοδο κορυφής στην Μπρατισλάβα.
Ο αρχιφεντεραλιστής Γιούνκερ θέλει να πραγματοποιήσει τις… φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις του το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους, που σημαίνει ότι θα έχουν αλλάξει το μπλοκ ριζικά και μάλιστα πολύ πριν από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ!
Το σχέδιο πέντε σημείων του καλύπτει την τόνωση των επενδύσεων, τη δημιουργία μιας ψηφιακής ενιαίας αγοράς, την ενίσχυση της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής άμυνας και τη δημιουργία νέων συστημάτων στο οποίο θα συμμετάσχουν νέοι κάτω από τις οδηγίες των Βρυξελλών.
Μεταξύ των αμφιλεγόμενων αυτών προτάσεων, περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός τεράστιου προγράμματος εξωτερικής βοήθειας για την Βόρεια και Κεντρική Αφρική – η οποία θα είναι έως και 75 δισεκατομμύρια ευρώ – για την ενίσχυση των οικονομιών των χωρών, έτσι ώστε να επιβραδυνθεί ο αριθμός των μεταναστών με προορισμό την Ευρώπη!
Επίσης έγιναν προτάσεις για ενίσχυση των ευρωπαϊκών συνόρων και της δύναμης του Λιμενικού Σώματος, στέλνοντας αμέσως 200 αξιωματικούς και 50 οχήματα στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία. Επιπλέον η κίνηση αυτή θα συνοδεύεται από τη δημιουργία μιας νέας βάσης δεδομένων, μέσω υπολογιστή σχεδιασμένου να παρακολουθεί την είσοδο πολιτών τρίτων χωρών, σε μια κίνηση που ελπίζουν ότι θα αποτρέψει τους τρομοκράτες που ταξιδεύουν από και προς τη Μέση Ανατολή…
Αλλά ίσως το πιο αμφιλεγόμενο είναι η επίσημη δήλωση ότι οι Βρυξέλλες επιδιώκουν να σχηματίσουν τις δικές τους ένοπλες δυνάμεις της για να ανταγωνιστούν αυτές του ΝΑΤΟ. Ο Γιούνκερ θέλει τον στρατό της ΕΕ να αποτελείται από «κοινές ομάδες μάχης» που θα συσταθούν από τον Ιούνιο του επόμενου έτους, λειτουργώντας κάτω από τις εντολές ενός κοινού αρχηγείου και με στόχο να πραγματοποιούν «στρατιωτικές επεμβάσεις σε κρίσεις»…
Δείτε και το σχετικό έγγραφο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.