Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Τo FBI αποκαλύπτει - Γιατί άραγε;

Στην αρχή όλοι γελούσαν, όταν κάποιος τους έλεγε πως οι κάμερες του λάπτοπ και γενικά σε υπολογιστές ή τάμπλετ αποτελούν μέσο παρακολούθησης των πολιτών.

Τώρα όμως, ο ίδιος ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, χαρακτήρισε την κάλυψη της κάμερας με αδιαφανές υλικό ως «λογική κίνηση».

Όπως είπε, όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν καλυμμένες τις κάμερες των υπολογιστών τους και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το ίδιο, τώρα.

Ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι χάκερς είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα ενός υπολογιστή και μέσω αυτής να παρακολουθούν διαρκώς το χρήστη και να τον καταγράφουν.

Πλέον εταιρείες κατασκευάζουν ειδικά καλύμματα για τις κάμερες των υπολογιστών.

Όπως εξηγεί ο Τζέιμς, είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιούν και στα γραφεία του FBI.

Αναφέρει σύμφωνα με το CNN Greece:

Καλύπτουμε τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο. Αν και είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο στα λάπτοπ, οι κάμερες είναι ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ. Μόλις καταφέρουν να την ελέγξουν, μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και ‘χειρότερα’.

Υπάρχουν αρκετά εύλογα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την ηλεκτρονική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα από αυτά. Αν μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο μας θα παρατηρήσετε πως έχουμε μικροσκοπικά, πτυσσόμενα σκέπαστρα στο πάνω μέρος των οθονών.

Το κάνουμε παντού, στα λάπτοπ, στους σταθερούς υπολογιστές, στα κινητά μας, τηλέφωνα... παντού.

Το αν αυτό αρκεί κανείς δεν γνωρίζει.

Οι πολίτες θα καλύπτουν την κάμερα και θα λένε, «καθάρισα»!

Θα μπορούν άραγε να κοιμηθούν όμως ήσυχοι;

Η τεχνολογία της Νέας Τάξης προχωρά...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.