Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Μια ιστορία για το θυμό, με ωραίο τέλος!


Ήταν κάποτε ένα μικρό αγόρι, το οποίο έχανε πολύ εύκολα την ψυχραιμία του, θύμωνε εύκολα, έλεγε άσχημες κουβέντες και συμπεριφερόταν πολύ άσχημα.

Ο πατέρας του, του έδωσε μια σακούλα με καρφιά και του είπε ότι κάθε φορά που θα χάνει την ψυχραιμία του, θα πρέπει να καρφώνει ένα καρφί στον τοίχο.

Την πρώτη μέρα, το αγόρι είχε καρφώσει 45 καρφιά στον τοίχο. Μέρα με τη μέρα όμως έμαθε να ελέγχει το θυμό του και έτσι ο αριθμός των καρφιών σταδιακά μειωνόταν. Ανακάλυψε ότι ήταν πιο εύκολο να κρατά την ψυχραιμία του και να ελέγχει το θυμό του, παρά να καρφώνει τα καρφιά στον τοίχο.

Έφτασε μια μέρα, μετά από μερικές εβδομάδες, που το αγόρι δεν είχε χάσει την ψυχραιμία του ούτε μία φορά Είπε γεμάτος χαρά στον πατέρα του γι' αυτό.

Ο πατέρας του είπε: «Τώρα πρέπει να τραβάς προς τα έξω, ένα καρφί, για κάθε μέρα που θα είσαι σε θέση να κρατάς την ψυχραιμία σου».

Πέρασαν πολλές μέρες, ώσπου μια μέρα, ο νεαρός είχε βγάλει όλα τα καρφιά από τον τοίχο. Έτρεξε να το πει στον πατέρα του.

Ο πατέρας πήρε τον γιο του από το χέρι και πήγαν πολύ κοντά στον τοίχο.

Του είπε «Τα πήγες πολύ καλά γιε μου, αλλά κοίταξε καλά τον τοίχο. Δεν είναι όπως πρώτα. Είναι γεμάτος σημάδια από τις τρύπες. Όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το θυμό μας, λέμε ή κάνουμε πράγματα, τα οποία μπορούν να αφήσουν σημάδια, όπως αυτά στον τοίχο. Μπορείς να καρφώσεις ένα μαχαίρι σε έναν άνθρωπο και να το τραβήξεις αμέσως. Δεν θα έχει σημασία πόσες φορές θα του πεις ότι λυπάσαι. Η πληγή είναι ακόμα εκεί. Μπορεί να πεις μια άσχημη κουβέντα σ’ ένα άνθρωπο και μετά να του ζητήσεις συγγνώμη. Εντάξει, αλλά τον έχεις ήδη πληγώσει και ποιος ξέρει για πόσο καιρό»

Βεβαιωθείτε λοιπόν, ότι μπορείτε να ελέγξετε το θυμό σας, την ψυχραιμία σας, την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να πείτε κάτι, που θα μετανιώσετε γι’ αυτό αργότερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.