Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Και εγεννήθη η Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας - Δυτικού Κουρδιστάν

 
 
 Σήμερα οι δυνάμεις των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων που έχουν συνασπιστεί με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), των Κούρδων της Ροζάβα, όπως ονομάζεται η γεωγραφική περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν, ανακοίνωσαν ότι ιδρύουν την Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ουσιαστικό περιεχόμενο της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας, πάντως ο χάρτης που έδωσαν στη δημοσιότητα παρουσιάζει την περιοχή ολόκληρης της Βόρειας Συρίας, συπεριλαμβανομένης και εκείνης που κατέχει ο τουρκικός στρατός, στα πλαίσια της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη.

Πάντως είναι γνωστό ότι έχει συγκροτηθεί η Στρατιωτική Επιτροπή αλλά και η Τοπική Πολιτική Επιτροπή της πολιορκούμενης από τους Τούρκους Αλ Μπαμπ, η οποίες λειτουργούν στα πλαίσια των αντίστοιχων Επιτροπών της Μένπετζ/Ιεράπολης, όπου αντιπροσωπεύονται όλες οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες που κατοικούν στην κάθε περιοχή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.