Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Στημένη από οικουμενιστικά κέντρα η συνάντηση της Λέσβου;


Του Μανώλη Κείου

Περίεργους συνειρμούς προκαλεί η ομολογία ενός παπικού αναλυτή σύμφωνα με την οποία τα ταξίδι του ποντίφικα μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος στο ελληνικό νησί της Λέσβου τον περασμένο Απρίλιο αποτέλεσε κορύφωση του οικουμενιστικού πνεύματος που διακατέχει τον Αργεντίνο επικεφαλής των Ρ/καθολικών…

Με αφορμή την 47η επέτειο της ιερατικής χειροτονίας του, χθες Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, αλλά και τα γενέθλια του, αφού γίνεται 80 ετών το προσεχές Σάββατο επιχειρήθηκε να δουν οι Ρ/καθολικοί τα… highlights του Πάπα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών.
Σχετικά λοιπόν μίλησε ο John Allen, συντάκτης του Crux και συγγραφέας εννέα βιβλίων για το Βατικανό και τις εκκλησιαστικές υποθέσεις, αλλά και σχετικά με ποια κληρονομιά αφήνουν οι δραστηριότητες και τα έγγραφα του Πάπα στο τέλος του 2016. Ο κ Allen είναι ένας από τους κορυφαίους σχολιαστές του κόσμου για τον παπισμό.

Ο κύριος αυτός λοιπόν χαρακτήρισε «κορύφωση» του παπισμού του Φραγκίσκου το Έκτακτο Ιωβηλαίο έτος του Ελέους επιμένοντας στον «διαρκή αντίκτυπο» του Ιωβηλαίου.
Όταν ρωτήθηκε για τα έργα ελέους του Πάπα κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου, όπως η συνάντηση με τους φυλακισμένους και όσους είχαν εγκαταλείψει την ιεροσύνη, ο Allen υποστήριξε ότι ο Πάπας σίγουρα έχει ως στόχο να «επανακαθορίσει» την εικόνα της ηγεσίας στην Εκκλησία.

Ο Allen σχολιάζοντας την μονοήμερη επίσκεψη στο ελληνικό νησί της Λέσβου τον Απρίλιο είπε ξεκάθαρα πως αυτή αντικατοπτρίζει τα κυρίαρχα θέματα της Χρονιάς του Ελέους: τον Οικουμενισμό και το άνοιγμα προς τις περιφέρειες!

Δηλαδή το ταξείδι που ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπισκόπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος ήταν εντός του οικουμενιστικού πλάνου που έχει θέσει σε εφαρμογή ο ποντίφικας με αφορμή και το Έτος του Ελέους…

Με τις υγείες μας…

Υπήρξε κανείς που προς στιγμήν να νόμισε πως νοιάστηκε για τους πρόσφυγες; … 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.