Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Β.Πούτιν «πάγωσε» την πώληση των S-400 στη Τουρκία


Aπό το κακό στο χειρότερο οι ρωσοτουρκικές σχέσεις: Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, το Κρεμλίνο «πάγωσε» την πώληση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 καθώς το δάνειο δεν εγκρίθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να λέει ότι η Ρωσία τον εξαπάτησε αναφερόμενος και στο κουρδικό! Σα να μην έφθανε αυτό, στις 03 και 04 Απριλίου τουρκικά πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν σε άσκηση στο Μπατούμ της Γεωργίας ενώ θα επισκεφτούν τα λιμάνια της Οδησσού, της Κωστάντζας και της Βάρνας .

Ο τουρκικός στόλος θα αφήσει τους λιμένες του και θα βγει για ασκήσεις ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Μαύρη θάλασσα με σκοπό να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στις περιοχές αυτές.

Στην ουσία όμως οι νέο-οθωμανοί κάνουν επίδειξη ισχύος επεκτείνοντας την κυριαρχία τους τόσο στο Αιγαίο , το βλέπουμε καθημερινά, όσο και στην Μαύρη θάλασσα με στόχο…….την Κριμαία.

Η Τουρκία του Ρ.Ν. Ερντογάν έχει αποφασίσει να δείξει τα «δόντια της» λόγω τρομερών εσωτερικών προβλημάτων σε «φίλους» και «εχθρούς» ασκώντας ένα ιδιότυπο «bulling» μέχρι το δημοψήφισμα αλλά και πέρα από αυτό.

Η ναυτική άσκηση με την επωνυμία «Αστέρι της Θάλασσας 2017» ξεκινά 27 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως 07 Απριλίου σε δύο θαλάσσιες περιοχές, την Θάλασσα του Μαρμαρά -Αιγαίο και στην Μαύρη Θάλασσα.

Στόχος των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων επίσημα είναι η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και των ικανοτήτων του τουρκικού ναυτικού στην εκτέλεση της αποστολής τους, με αύξηση «του επιπέδου ετοιμότητας για πόλεμο», συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση της ασφάλειας της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο ναυτικού.

Στην άσκηση «Αστέρι της Θάλασσας 2017» θα συμμετέχουν η Διοίκηση Ναυτικού, η πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό Σώμα.

Οι ασκήσεις αφορούν πρακτική εφαρμογή εξάλειψης απειλών που θα αντιμετωπίσει ο τουρκικός στρατός σε συνθήκες πραγματικού πολέμου, από απειλές όπως μη επανδρωμένα εναέρια και θαλάσσια οχήματα αλλά και πυραύλους τύπου cruise, ανακοίνωσε η τουρκική διοίκηση Ναυτικού .

Τα οποία όμως σε αφθονία διαθέτουν μόνο οι ομόδοξοι Ρώσοι και κανένας άλλος στην περιοχή.

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους η πρόσφατη μεγάλη ρωσική ναυτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερις ημέρες με την συμμετοχή περισσότερων από 2.500 πεζοναυτών καθώς και μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είχε πολλαπλά «μηνύματα».

Η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, δήλωσε Ρώσος αμυντικός εμπειρογνώμονας, ανακοίνωσαν ότι οι ρωσικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε «κατεχόμενο έδαφος».

Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματικοί υλοποίησαν στην παρούσα άσκηση ως κύριο σενάριο αντίστασης σε αεραποβατική επιχείρηση την οποία μπορούν να διεξάγουν μόνο δυνάμεις του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή όμως περιφερειακών δυνάμεων όπως η Τουρκία.

Η Τουρκία παρά τις φαινομενικά «φιλικές» σχέσεις με την Μόσχα δεν έχει κάνει βήμα πίσω όσον αφορά τους Τάταρους που ζουν στην Κριμαία ενώ η τουρκική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» είναι γνωστό ότι έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην Χερσόνησο «καθοδηγώντας» τις εξελίξεις.

Είναι σίγουρο ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει τους Τούρκους «αδελφούς» ως «πιόνι» στα μεγαλόπνοα σχέδια του και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Μόσχα.

Το σχέδιο είναι σε απόλυτη γνώση της ρωσικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και σύμφωνα με πληροφορίες μιλάμε για ταυτόχρονη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ρωσίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι χθεσινές «αυθόρμητες» εκδηλώσεις στην Μόσχα από μερίδα της αντιπολίτευσης , με την χορηγία ΜΚΟ του Σόρος από το εξωτερικό μετά την εκδίωξη τους από τον Πούτιν.

Ο Ερντογάν όπως εκτιμούν πολλοί Ρώσοι αναλυτές «παίζει» ένα λίαν επικίνδυνο ανατολίτικο παιχνίδι, ταυτόχρονα με ανατολή και δύση , θέλοντας να συνταχθεί στο τέλος με αυτόν που θα «δώσει τα πιο πολλά».

Η σχέση με την Ρωσία πνέει ήδη τα λοίσθια λόγω της ρωσικής υποστήριξης στους Σύρους Κούρδους και της πρόθεσης παρά τα αναγραφόμενα, κατασκευής ρωσικής βάσης στην Βόρεια Συρία.

Άλλωστε το πρόσωπο του Ερντογάν στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πούτιν μαρτυρά με απόλυτη σαφήνεια …το παρόν και το μέλλον αυτών των σχέσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.