Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η Xίλαρι Κλίντον ιδρύει οργάνωση κατά του Τραμπ.


. σχόλιο Γ.Θ : Η ψυχασθένεια μπορεί να έχει όρια. Το μίσος όχι...

Μετά από μια μακρά -για τα δεδομένα της Χίλαρι Κλίντον- σιωπή η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία και εκλεκτή της Νέας Τάξης επιστρέφει στην πολιτική σκηνή θέλοντας να στηρίξει την αντίσταση κατά της ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ με μια νέα οργάνωση, που ίδρυσε.

«Ξεκινούμε την Onward Together ["Μπροστά Μαζί”] για να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εμπλακούν με την πολιτική, να οργανωθούν, ακόμη και να θέσουν υποψηφιότητα»,έγραψε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο λογαριασμό της στο Twitter.

Με το Onward Together θέλει, λέει, να βοηθήσει τους ανθρώπους να οργανώσουν την αντίσταση κατά της ατζέντας του Τραμπ.

H Κλίντον έγραψε ότι τους τελευταίους μήνες σκέφθηκε πολύ, πέρασε χρόνο με την οικογένειά της και «ναι, πήγα για περίπατο στο δάσος». Μετά την ήττα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου η Κλίντον αποσύρθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά απ’ το προσκήνιο προσπαθώντας να καταλαγιάσει την κρίση υστερίας που της προκάλεσε η ήττα.

Η ίδρυση της οργάνωσης “Onward Together” (με εμφανή την επιρροή απ’ το προεκλογικό της σύνθημα «Stronger Together»-«Δυνατότεροι Μαζί»-) ήταν αναμενόμενη, αφού την είχαν τρόπον τινά προαναγγείλει αρκετά αμερικανικά media πριν από περίπου δέκα ημέρες. Η 69χρονη Κλίντον περιγράφει εαυτήν το τελευταίο διάστημα ως «πολιτική ακτιβίστρια» και «μέρος της αντίστασης» φανερώνοντας έτσι ότι η λύσσα της ήττας της δεν έχει περάσει.

Στην ιστοσελίδα της νέας της οργάνωσης, δίπλα σε μια έκκληση για δωρεές- υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 66 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν υπέρ της Κλίντον στις εκλογές του Νοεμβρίου -τρία εκατομμύρια περισσότεροι απ’ τους ψηφοφόρους του Τραμπ. «Τους περασμένους μήνες είδαμε τι είναι εφικτό, όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αμυνθούν απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση, το μίσος, τις ανακρίβειες, το διχασμό και να υπερασπιστούν μια δικαιότερη Αμερική», αναφέρεται προσπαθώντας να δώσει ένα ηθικιστικό περιτύλιγμα στην οργάνωσή της.

Παράλληλα η Χίλαρι χαιρέτισε με μια σειρά από tweets το έργο αρκετών οργανώσεων -όπως οι Indivisible Team, Swing Left, Color of Change, Emerge America και Run for something- που μάχονται κατά των διακρίσεων ή βοηθούν τους Δημοκρατικούς στην προεκλογική εκστρατεία και οι οποίες πιθανώς να στηρίζονται οικονομικά απ’ την Onward Together.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.