Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ: ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ


Ένας εκ των δεινοσαύρων της ΝΤΠ ξαναχτυπά, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς να σωθεί ο ISIS και το Ισλαμικό Κράτος, ώστε να μην ενισχυθεί το Ιράν!!!

Και αυτό που φαίνεται να τον απασχολεί περισσότερο είναι πως αυτή ακριβώς η πολυπόθητη πτώση του αυτοαποκαλούμενου «χαλιφάτου» θα αφήσει «χώρο» και θα επιτρέψει τη δημιουργίας μιας «ιρανικής ριζοσπαστικής αυτοκρατορίας» με την Τεχεράνη να διεκδικεί τα εδάφη που απελευθερώνονται. Κάτι που θα οδηγούσε και στην γιγάντωση του καθεστώτος.
Προειδοποιεί μάλιστα πως στο Μεσανατολικό, το να επιλέγει κανείς συμμάχους και να παίρνει το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς εν μέσω συγκρούσεων μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες η παραδοσιακή παροιμία “ο εχθρός του εχθρού σου μπορεί να θεωρηθεί φίλος σου” δεν ισχύει. Στη σύγχρονη Μέση Ανατολή, ο εχθρός του εχθρού σου μπορεί επίσης να είναι ο εχθρός σου. Η Μέση Ανατολή επηρεάζει τον κόσμο εξαιτίας της αστάθειας των ιδεολογικών που αναπτύσσονται σε αυτή όσο και από συγκεκριμένες πράξεις», γράφει ο 94χρονος σήμερα Κίσινγκερ σε άρθρο του στο CapX.

«Ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος μπορεί χρησιμεύσει ως παράδειγμα. Οι δυνάμεις που δεν πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος -συμπεριλαμβανομένου του σιϊτικού Ιράν και των ηγετικών σουνιτικών κρατών-συμφωνούν στην ανάγκη καταστροφής του (Ισλαμικού Κράτους). Αλλά ποια οντότητα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κληρονομεί την επικράτειά του; Ένας συνασπισμός σουνιτών; Ή θα αποτελέσει μια σφαίρα επιρροής του Ιράν; Η απάντηση μας διαφεύγει επειδή η Ρωσία και οι χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν αντίθετες ομάδες. Εάν τα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους καταληφθούν από τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης ή σιϊτικές δυνάμεις, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η δημιουργίας μιας εδαφικής “ζώνης” που θα εκτείνεται από την Τεχεράνη έως τη Βηρυτό και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την ανάδυση μιας ριζοσπαστικής ιρανικής αυτοκρατορίας» καταλήγει ο Κίσινγκερ.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κίσινγκερ κάνει ανάλογα σχόλια. Την περασμένη χρονιά είχε δηλώσει πως η μεγαλύτερη πρόκληση στη Μέση Ανατολή είναι μια «πιθανή κυριαρχία» του Ιράν
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.