Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι Έλληνες επιλέγουν Πούτιν!

Τι γνώμη έχουν για τον Τραμπ

Σε μια αποκαλυπτική έρευνα για τα αισθήματα των Ελλήνων σε Πούτιν και Τραμπ προχώρησε το ινστιτούτο PEW. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 50% των Ελλήνων να τάσσεται υπέρ του Ρώσου προέδρου και μόλις το 19% να «ψηφίζει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα σημαντικό ρόλο στην επιλογή του ενός εκ των δύο ηγετών παίζει η επικρατούσα πολιτική ιδεολογία. Για παράδειγμα, σε 11 από τις 21 χώρες οι πολίτες των οποίων ερωτήθηκαν και για την ιδεολογία τους, αυτοί που τοποθέτησαν τους εαυτούς τους στα δεξιά του πολιτικού φάσματος επέλεξαν Πούτιν. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιταλία (το 39% των δεξιών στηρίζουν Πούτιν έναντι 24% των αριστερών), στην Ελλάδα (το 62% των δεξιών προτιμά Πούτιν έναντι του 47% των αριστερών) και στην Αυστραλία (το 33% των δεξιών έναντι του 19% των αριστερών).

Συνολικά από τις 37 χώρες που μετείχαν στην έρευνα οι 22 επιλέγουν τον Πούτιν έναντι τον Τραμπ. Ανάμεσα τους βρίσκονται και χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία. Το εντυπωσιακό είναι, πάντως, ότι όπως σημειώνουν οι αναλυτές του Pew «η εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Πούτιν είναι γενικά χαμηλή, σε αρκετές χώρες απολαμβάνει περισσότερης εμπιστοσύνης από ό,τι ο Ντόναλντ Τραμπ».
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.