Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ….


Ρωσία-Τουρκία τα βρήκαν για Ιντλίμπ.
Ρώσοι στρατονόμοι στο Ιντλίμπ.

Η τριμερής των Astana συμφωνεί για νέες ζώνες αποκλιμάκωσης

H Ρωσία,η Τουρκία και το Ιράν είναι κοντά στο να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία για τη δημιουργία 4 « ζωνών αποκλιμάκωσης » της διαμάχης στη Συρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στ΄Astana.

Ο Alexander Lavrentiev διευκρίνισε ενώπιον των δημοσιογράφων ενώ οι συζητήσεις ήταν σ΄εξέλιξη των 3 αντιπροσωπειών που επέστρεψαν αυτή την Τρίτη για 2 ημέρες στο Kazakhstan.O ίδιος τόνισε «ρωσική στρατονομία θα σταθμεύσει κυρίως στη ζώνη του Idlib, όπως στο παρελθόν στην περιοχή της Homs και στην Αν Ghouta ».Αυτό δήλωσε ο Lavrentiev σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη στ΄ Astana.Πρόσθεσε ότι η τριμερής ως εγγυήτρια της εκεχειρίας στη Συρία είναι έτοιμη να μελετήσει προτάσεις τρίτων χωρών που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στη διατήρηση της ασφάλειας στις ζώνες αποκλιμάκωσης.

Η διαδικασία των Astana, λανσαρίστηκε από Μόσχα,Άγκυρα και Τεχεράνη μετά την μάχη του Χαλεπίου στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και στοχεύει στην στρατιωτική αποκλιμάκωση στη Συρία. Διαδραματίζεται παράλληλα με τις διπλωματικές απόπειρες του ΟΗΕ στην οπτική να βρεθεί μια πολιτική λύση στη διαμάχη.
Η τριμερής των Άστανα επιχειρεί να ορίσει ζώνες αποκλιμάκωσης σε
Idlib, Homs και στην Αν. Ghouta και στην Αν Δαμασκό. Reuters sputnik14.9.17

Ρωσία,Ιράν,Τουρκία ξανασυναντήθηκαν χθες εκ νέου στ΄Άστανα για μια συνάντηση προετοιμασίας για τον 6ο γύορο διαπραγματεύσεων για διακανονισμό της συριακής διαμάχης αναφέρει το Sana.Οι κυρίως διαπραγματεύσεις πρόκειτια να ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή.

Πρόκειται να βρεθεί κοινό έδαφος γιανα τεθούν σ΄εφαρμογή νέες ζώνες αποκλιμάκωσης ανέφερε διπλωματική πηγή του Κρμελίνου στο Sputnik, που υπογγραμίζει ότι η Τουρκία θα είναι σύμφωνη.

Ρωσία και Τουρκία χώρες εγγυήτριες δεν διαφωνούν στο θέμα της ζώνης αποκλιμάκωσης του Idlib, που θα τεθεί σε ημερήσια διάταξη στ΄ Astana, ανέφερε ο Recep Tayyip Erdogan την επομένη της επισκέψεώς του στο Kazakhstan. “Στο Idlib, όλα τώρα διεξάγονται όπως συμφωνήσαμε με τη Ρωσία. Δεν διαφωνούμε με τη Ρωσία σε αυτό το ζήτημα.Οι διαπραγματεύσεις μας με το Ιράν δεν αποκάλυψαν αντιφάσεις”, είπε στη Hürriyet, εκτιμώντας ότι η κατάσταση “εξελίχθηκε θετικά”.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία εκ των οποίων 3 λειτουργούν κανονικά : στην επαρχία Deraa (Νότος), ανατολική Ghouta και στο Β της επαρχίας Homs.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.