Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη για να μην κατασκευαστεί ο αγωγός Nord Stream-2


«Πιο πραγματιστική είναι η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες θέλουν να θάψουν το έργο αυτό (το Nord Stream-2), χρησιμοποιώντας διαφόρων ειδών νομικές αποφάσεις, μέσα, κυρώσεις, ασκώντας άμεσες πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «ο πραγματισμός σ’ αυτή την περίπτωση είναι του πιο υψηλού επιπέδου, επειδή απλά η αμερικανική κυβέρνηση και μάλιστα το Κογκρέσο, το οποίο λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, προσπαθεί να προωθήσει τους δικούς τους προμηθευτές και να εκτοπίσει τη Ρωσική Ομοσπονδία από αυτήν την αγορά».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφερόμενος στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, είπε πως είναι απαράδεκτη από την άποψη της ίσης αντιμετώπισης όλων των επενδυτών, εξαίροντας παράλληλα την στάση της Φιλανδίας.
«Όσον αφορά την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι μόλις τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται, ασφαλώς δεν είναι τόσο πραγματιστική όπως η στάση της Φιλανδίας. Συνίσταται στο ότι προτείνει πράγματι στην Ρωσία, να υπογράψει ξεχωριστή συμφωνία για τον αγωγό Nord Stream-2.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.