Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ-ΙΡΑΝ


 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο αιφνιδιασμός του Άσαντ με την ξαφνική προέλαση των δυνάμενων του που κατέλαβαν χτες την στρατηγικής σημασίας πόλη του İldib στην Συρία, που κατείχαν τουρκικές δυνάμεις και φιλικές με την Τουρκία της συριακής αντιπολίτευσης, εκνεύρισε την Άγκυρα που το βράδυ της Τρίτης κάλεσε τους πρέσβεις της Ρωσίας και Ιράν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να τους επιδώσει τις νότες διαμαρτυρίας της Τουρκίας. 
 
Η απάντηση της Ρωσίας στην κίνηση αυτή διαμαρτυρίας της Τουρκίας ήρθε σήμερα με ιδιαίτερο σκληρό τρόπο, δείχνοντας πως ο άξονας αυτής της λυκοφιλίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ήταν εξ αρχής εύθραυστος και πολύ εύκολα διαλύεται εξ ων συνετέθη, με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Σήμερα λοιπόν με ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση κατά της Τουρκίας και την ενοχοποιεί για την πρόσφατη επίθεση με ρουκέτες στην ρωσική βάση της Λαττάκειας, ένα γεγονός που εξόργισε έντονα την Μόσχα.

Ήδη οι Ρώσοι έχουν ανακόψει την τουρκική φόρα να επιτεθούν στον κουρδικό θύλακα του Afrin, ενώ τώρα ο ίδιος ο Άσαντ βάζει φωτιά στην τουρκική παρουσία στην Συρία προκαλώντας ουσιαστικά την κατάρρευση του άξονα Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.