Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Θέλουν να βάλουν στο χέρι το Ιράν δια της ειρηνευτικής οδού. Αναμένονται εξελίξεις.

Στα πλαίσια της ισραηλινής ενημέρωσης μέσω δημοσιευμάτων τα οποία δεν γράφηκαν τυχαία, για το θέμα του Ιράν ,φαίνεται ξεκάθαρα ότι κινείται μια πολιτική σύμπλευσης των δυο ισχυρών Ισραήλ και ΗΠΑ προκειμένου να εξοντώσουν το Ιράν.

Έτσι το πρώτο πράγμα που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν η συνάντηση στον Λευκό οίκο εκπροσώπων των δύο χωρών και η δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας Αμερικανών και Ισραηλινών. Ο στόχος αυτής της ομάδας είναι η αποτροπή της αύξησης της δύναμης του Ιράν και ο αφανισμός του μέσω της οδού του χάους που δημιουργείται τώρα στο εσωτερικό της χώρας. 

Μάλιστα το ισραηλινό κανάλι 10, ανέφερε την συνεργασία των δυο χωρών ,πριν από δύο εβδομάδες στην Ουάσινγκτον σχετικά με ένα κοινό σχέδιο εργασίας για την αντιμετώπιση της ιρανικής δραστηριότητας στη Μέση Ανατολή.
Η συνάντηση αυτή τυπικά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Ιράν όπως άλλωστε ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ στην The Jerusalem Post.
Όμως ουσιαστικά σφραγίζει την διεκδίκηση της αρχηγίας στο Ιράν από τις δύο ισχυρές χώρες Ισραήλ και ΗΠΑ, κάτι το οποίο προσπαθούν να πετύχουν μέσα από την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" όπως άλλωστε είδαμε και σε άλλες χώρες να συμβαίνει στο παρελθόν, από τα Βαλκάνια ως την Αίγυπτο , το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία κλπ.

Το έγγραφο αυτό που χαρακτηρίζεται από έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. ως ένα άτυπο πλαίσιο, φωτογραφίζει την πολιτική του Προέδρου Ν.Τραμπ, σύμφωνα με την οποία επιχειρεί μια «προσέγγιση» στην Ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με την οποία θα επανεξετασθεί πλήρως η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Η αμερικανική πλευρά αποφεύγοντας να δώσει μια πραγματική εξήγηση για την δημιουργία αυτού του σχεδίου, αρκείται το να δηλώνει δια των εκπροσώπων της ότι είναι ένα πλαίσιο για μελλοντική συνεργασία και στόχος τους είναι να αρνηθούν στο Ιράν όλα τα μονοπάτια για ένα πυρηνικό όπλο.

Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει στην συνάντηση την παρουσία του Ισραηλινού επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Meir Ben-Shabbat και ομάδας των ΗΠΑ υπό τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας H.R. McMaster.

Σύμφωνα με την εφημερίδα , επιτεύχθηκε συμφωνία για τους περιφερειακούς στόχους στην περιοχή. Συγκρότησαν ομάδες εργασίας οι οποίες αποδεικνύουν ξεκάθαρα την προσπάθεια ελέγχου των δραστηριοτήτων του ισλαμικού Ιράν.
Η μία ομάδα δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση κοινών διπλωματικών μέτρων για την αποτροπή της απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη αλλά και την εξακρίβωση ότι δεν παραβιάζεται η πυρηνική συμφωνία που υπογράφηκε το 2015.

Μια άλλη ομάδα δημιουργήθηκε για να ελέγξει, τη δραστηριότητα του Ιράν στην περιοχή, και συγκεκριμένα την υποστήριξή προς τη Χεζμπολάχ.
Μια τρίτη ομάδα θα εργαστεί για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και την κατασκευή πυραύλων ακριβείας στη Συρία και το Λίβανο και μια τέταρτη για την εκπόνηση κοινών προετοιμασιών για διάφορα σενάρια κλιμάκωσης στην περιοχή, είτε πρόκειται για το Ιράν είτε για τη Χεζμπολάχ.
Οι ομάδες αυτές μπορεί επικοινωνιακά να φαίνεται ότι στηρίζουν ένα σχέδιο για την επίτευξης ειρηνικών σχεδιασμών όμως ξεκάθαρα και βάσει σχεδίου ΗΠΑ και ΙΡΑΝ ετοιμάζουν επιθετικό σχέδιο για να βάλουν το Ιράν στο χέρι. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.