Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο διάβολος που παρίστανε τον Ιερέα


Ο περιπλανώμενος μοναχός ήρθε στην εκκλησία για να προσευχηθεί. Φαίνεται - αντί του ιερέα κήρυττε ένας δαίμονας, ντυμένος με τα ρούχα του ιερέα.

Ο μοναχός σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την ομιλία του δαίμονα για να τον πιάσει στη λέξη, όπου θα έλεγε ένα ψέμα. Αλλά ο δαίμονας μίλησε ακριβώς όπως στο Ιερό Βιβλίο, χωρίς να αλλάξει τίποτα. Και έτσι ήταν μέχρι το τέλος του κηρύγματος. Το κήρυγμα τελείωσε. Οι άνθρωποι διασκορπίστηκαν. Τότε ο μοναχός πλησίασε τον δαίμονα και είπε:
"Σας αναγνώρισα: είσε δαίμονας!"
"Αυτό είναι σωστό", απάντησε.
"Ήθελα να σε πιάσω τη λέξη, αλλά το είπες σωστά!" Είπε ο μοναχός.
"Προσπάθησα", απάντησε ο κολακευμένος δαίμονας.
"Ποιο είναι το μυστικό σου;" Ο εκπληκτικός μοναχός ρώτησε.

- Μίλησα χωρίς αγάπη στην καρδιά μου και ξέρω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ενεργούν σύμφωνα με αυτά που είπα. Και αυτό είναι αρκετό για μένα ήδη - εξήγησε ο ακάθαρτος.

Από αρχαία Πατερικό
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.