Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Αυτοκράτορας της Κίνας ο Σι Τζιπίνγκ: Το κοινοβούλιο τον έχρισε πρόεδρο εφ' όρου ζωής


Η θητεία του έληγε το 2023 

Την εφ' όρου ζωής παραμονή του προέδρου Σι Τζιπίνγκ στην προεδρία αποφάσισε το κοινοβούλιο της Κίνας, καθιστώντας επί της ουσίας τον Κινέζο πρόεδρο «αυτοκράτορα» της αχανούς χώρας της Ασίας.

Από τις συνολικά 2.964 βουλευτές που ψήφισαν, μόλις δύο ψήφισαν αρνητικά και άλλοι τρεις απείχαν, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση πέρασε με συντριπτική, σχεδόν καθολική, πλειοψηφία. Η πρόταση για άρση των ορίων της προεδρικής θητείας έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ θα παρέμενε στη θέση του έως και το 2023.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε κατέστησε τον Κινέζο πρόεδρο πανίσχυρο, του προσέδωσε αυτοκρατορικές εξουσίες και επί της ουσίας τον έχρισε μόνιμο πρόεδρο, υπεράνω δημοκρατικών διαδικασιών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.